Daan Sloos (midden) kreeg het maandagavond flink te verduren. Wethouder Wim de Boer (GroenLinks) verweet hem geen 'kwaliteitsoppositie' te voeren. (Foto: Chris de Waard).

De Boer: "Leefbaar Leiden voert geen kwaliteitsoppositie"

Daan Sloos, de fractievoorzitter van Leefbaar Leiden, is tijdens raads- en commissievergaderingen altijd goed voor een vrolijke noot met zijn vaak ongenuanceerde opmerkingen. Dat niet iedereen dat waardeert, werd maandagavond duidelijk toen allereerst PvdA-fractievoorzitter Conny Broeyer hem, een beetje lief, aanpakte. “Ik vind het jammer dat u altijd zoveel grapjes maakt”.

Heel wat minder zacht werd Sloos even later de les gelezen door wethouder Wim de boer, nadat Sloos hem toeriep ‘dat het hem (de Boer) allemaal toch niks uitmaakte, omdat hij toch ook weg gaat’. De Boer vervangt Rabbae tot er een opvolger is gevonden.

“Het slaat nergens op wat u zegt. Ik sta hier als volwaardig wethouder. U roept de hele tijd maar wat naar het plafond,” beet de Boer hem toe. “Ik verwacht kwaliteitsoppositie van u !” “Ach, u levert ook geen kwaliteit”, klonk het wat zwakjes uit de mond van Sloos,” die ‘geen zin had om er verder op door te gaan’. Iets waar De Boer duidelijk wel zin in had.

Hoe ‘grappig’ de opmerkingen van Sloos dan soms ook mogen zijn. Het doet zijn geloofwaardigheid geen goed. “Dat soort verwijten kreeg Pim (Fortuyn) ook altijd,” vond Sloos na afloop van het debat.

Leiden rabbaeweg


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×