Nederlands kampioen Jaap van Duijvenvoorde.

Jaap van Duijvenvoorde prolongeert marathontitel

Tijdens de marathon van Rotterdam is Jaap van Duijvenvoorde opnieuw Nederlands kampioen bij de veteranen geworden. Ondanks de straffe windslaagde de atleet van Leiden Atletiek erin om bijna een minuut sneller te lopen dan in 2003. 2.26.17 is een hele knappe tijd voor de 41-jarige atleet die getraind wordt door Mustapha Elorche. Op de tweede Nederlandse veteraan had hij een voorsprong van ruim 5 minuten.

 

 

Een derde plaats op het Nederlands kampioenschap bij de vrouwen was er voor Annelieke van der Sluijs. Haar ambities op een persoonlijk record had ze al bijgesteld gezien het vormpeil van de laatste tijd. Met 1.20.34 halverwege en 2.41.26 op de finish liep ze een erg vlakke race.

Een tijd onder de 2 uur en 30 minuten was het ambitieuze doel van marathondebutanten René van Dijke en Stefan Hulisz. Tot 35 kilometer liepen ze zij aan zij, maar in de slotkilometers met zware tegenwind moest Stefan René laten gaan. Waar de ene pupil van Bram Wassenaar wel slaagde in de opzet (2.29.01 voor René), bleef Stefan met 2.31.46 boven deze magische grens. Een aantal loopvrienden zal opgelucht adem gehaald hebben bij deze tijd, want zij hadden hun haardos op het spel gezet voor een tijd onder de 2.30. In het kampioenschap werden de debutanten 10e en 11e bij de mannen senioren.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×