1400 Handtekeningen tegen nieuwbouw Lorentzschool

Verontruste buurtbewoners zijn een handtekeningenactie gestart voor behoud van het Roomburgerpark. Aanleiding voor de actie zijn plannen van de gemeente om de Lorentzschool in het Roomburgerpark te huisvesten. Binnen twee maanden zal de gemeente een definitief besluit nemen over de bouwlocatie. De actievoerders, die zich “Vrienden van het Roomburgerpark” noemen, ontvangen veel steunbetuigingen uit de buurt: binnen 2 weken zijn al 1400 handtekeningen verzameld. Tachtig tot negentig procent van de benaderde buurtbewoners tekent de petitie. De actiegroep hoopt in totaal 2000 handtekeningen te verzamelen. Half april zullen ze worden aangeboden aan het college en de gemeenteraad.

Vorige week verenigden boze ouders zich al tegenreactie in de ‘Vrienden van de Lorentzschool’. Ze zijn een handtekeningenactie gestart tegen wat ze de “Roomburgerparkterreur” noemen. “We verwachten dat reeds vandaag het schamele aantal handtekeningen van de “vrienden van Roomburg” zal worden overtroffen,” zo lieten de ouders voor het weekend weten.

“De ruim 950 leerlingen en personeelsleden moeten zich al jaren behelpen in te kleine en soms zelfs gevaarlijke gebouwen. Daarom luiden we nu de noodklok. Er moet echt op korte termijn gestart worden met de bouw van een nieuwe lokatie, want de huidige situatie is echt niet meer verantwoord. Bovendien is het Roomburgerpark niet meer dan een overdreven grote en dure hondenuitlaatstrook, dat per dag door anderhalve man en een hondekop wordt bezocht, aldus woordvoerder Dick van der Meij.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×