Wethouder geertsema overhandigt het 2000e certificaat aan mevrouw Malou Hamaker. (Foto's: Bram Pater).

Uitreiking 2000e Wessie-certificaat

Vanmorgen is aan een bewoner in de M. Curiestraat het 2000e Wessie-certificaat uitgereikt. Dit certificaat wordt uitgereikt aan bewoners die hun huis beveiligd hebben volgens de normen van het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Het project ‘Wessie, de wijkinbreker’ is in 2001 actief geworden. Dit initiatief is destijds door de politie gestart om het aantal inbraken in Leiden en omgeving terug te dringen.

Er is destijds in de Stevenshof begonnen; later werd Wessie ook ingezet in andere wijken en stak de wijkinbreker zelf de gemeentegrens naar Warmond over. Momenteel is de wijkinbreker in Leiden Noord actief. Woningcorporaties steunen het initiatief en betalen mee aan het nemen van beveiligingsmaatregelen. Het streven was om in 2004 het 500e certificaat uit te kunnen reiken. Dat werden er dus vier keer zoveel.

Het aantal inbraken is in 2003 ten opzichte van 2002 met 12,5% gedaald. Maandelijks bezoekt Wessie 1000-1500 woningen om advies over beveiliging te geven, zoals inbraakwerend hang- en sluitwerk en het zorgen voor goede verlichting in en rond het huis. Die beveiliging geldt niet alleen voor het huis, maar ook voor de directe leefomgeving. Bij het begin van het project lag de regie ervan bij de politie. Inmiddels is dat overgenomen door de gemeente en maakt het succesvolle project deel uit van het Leidse veiligheidsbeleid.

Leiden Wessie de wijninbreker


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×