De 'bom' bleek te bestaan uit fietsonderdelen, waaronder een dynamo. (Foto's: Chris de Waard en Rachid Finge).

Loos bomalarm bij Leiden Centraal

De bommelding bij station Leiden Centraal van afgelopen avond was loos. Wel werd er een verdacht pakketje gevonden op de plek die de anonieme melder rond 22.10 uur aan de politie doorgaf. In een bagagekluis naast de trap naar perron 8 werd een doosje gevonden. De Explosieven Opruimingsdienst kwam ter plaatse om het pakketje te onderzoeken. Daarvoor werd een robot ingezet. Rond 1.00 uur vannacht werd duidelijk dat het pakje geen bom, maar fietsonderdelen bevatte. Kort daarop werd het station voor een groot deel weer vrijgegeven. Alleen de toegang tot perron 8 bleef nog afgesloten, omdat de technische recherche daar nog sporenonderzoek deed.

Na de melding heeft de politie direct het station en de directe omgeving ontruimd. Ook werd het treinverkeer rond leiden stilgelegd. Honderden passagiers strandden aan het einde van de toch al drukke koopavond. De NS zette bussen in die vanaf het achterste deel van het busstation vertrokken. De busperrons waren verboden terrein, net als de fietsenstallingen en de hele zeezijde van het station.

De ontruiming van het station verliep zonder problemen. Wel werd kort na de ontruiming een man aangehouden die ondanks de afsluiting toch zijn fiets uit het gebied wilde halen.

Leiden bommelding-cs


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×