Eerste Nederlandse tentoonstelling over wiskunde

Voor het eerst is wiskunde het centrale thema in een Nederlandse expositie. Onder het motto Goochelen met getallen laat het Museum Boerhaave in Leiden de voorloper zien van de computer, de uit 1830 stammende Differentiemachine van Babbage. Het museum toont in de donderdag geopende tentoonstelling verder een verzameling 19e-eeuwse rekenmachines, bijzondere land- en zeekaarten, planetaria, de voorloper van onze staatsloten en een vierduizend jaar oud Babylonisch kleitablet met een heel oude rekensom.

Ook de apparatuur waarmee ir. Lely de Afsluitdijk heeft ontworpen, is in het museum te zien. ‘Boerhaave’ wil tonen dat wiskunde in alle facetten van het leven is doorgedrongen en het bestaan aangenamer maakt. De expositie duurt tot 26 september.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×