Watertaxi komt in particuliere handen

De omstreden watertaxi zal vanaf het vaarseizoen 2004, waarschijnlijk medio april, als volledig particuliere dienst draaien. Dat is de uitkomst na vier sessies mediation, waarin het conflict tussen de rederijen en de gemeente werd opgelost. De rederijen zagen de gesubsidieerde watertaxi als oneerlijke concurrentie, omdat veel consumenten de watertaxi als rondvaartboot gebruikten. Nu de watertaxi een volwaardige concurrent wordt van de rederijen, lijkt de lucht geklaard en het water onttroebeld.

Maandag werd de vaststellingsovereenkomst door de verschillende partijen getekend, waarin men onder andere de botenverdeling en ritprijs overeen is gekomen.

Leiden watertaxi


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×