Leidse Sterrenwacht doet mee aan landelijke sterrenkijkdagen

In het weekend van 26 t/m 28 maart worden in Nederland voor de 28e keer de jaarlijkse landelijke sterrenkijkdagen gehouden. Op zeventig plaatsen door heel Nederland is het publiek (jong en oud!) welkom. De meeste sterrenwachten, een aantal NVWS-afdelingen en andere enthousiaste amateurs stellen dan hun deuren open om het publiek op informele wijze te laten kennisnemen van sterrenkunde. Ook de Leidse Sterrenwacht doet mee aan de Landelijke Sterrenkijk Dagen.

Bezoekers kunnen de telescopen van de Leidse Sterrewacht bezichtigen op de Sterrenwachtlaan 8. Medewerkers van de Werkgroep Leidse Sterrewacht (WLS) en ook studenten van het Leids Astronomisch Dispuut (LAD) geven uitleg over de instrumenten en de objecten die we bij helder weer kunnen bekijken, zoals de zon, de maan, Saturnus en Jupiter.

De openingstijden zijn op vrijdag 26 maart van 19.00u tot 22.00u en op de daarop volgende zaterdag en zondag van 14.00u tot 22.00u.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×