Ahdaf Soueif.

Schrijfster Ahdaf Soueif geeft lezing bij UL

De bekende Egyptisch-Engelse schrijfster en publiciste Ahdaf Soueif houdt a.s. vrijdagmiddag om 16.00 uur aan de Universiteit Leiden de eerste Snouck Hurgronje lezing van het Oosters Instituut. De lezing heeft als titel ‘A CRISIS OF IDENTITY AMONG MUSLIM INTELLECTUALS?’

Ahdaf Soueif is geboren in Cairo en studeerde in Egypte en Engeland. Ze schreef twee romans: In the Eye of the Sun (1992) en The Map of Love (1999). Het laatste boek heeft in 1999 op de shortlist voor de Booker Prize gestaan. Daarnaast publiceerde Soueif twee Engelse verhalenbundels: Aisha (1983) en Sandpiper. Ahdaf Soueif schrijft haar romans en verhalen in het Engels. Ook schrijft Ahdaf Soueif politieke en culturele commentaren, essays en recensies voor verschillende Engelse en Arabische dag- en weekbladen.

Het Oosters Instituut werd opgericht in 1927 ter gelegenheid van de zeventigste verjaardag van de vermaarde islamoloog C. Snouck Hurgronje. Het Oosters Instituut stelt zich ten doel de studie van de islam te bevorderen.

Tijd: 16-17 uur
Plaats: Centraal Faciliteitengebouw zaal 010, Cleveringaplaats 1.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×