Geertsema: "Ik heb nog nooit iets gedeclareerd"

Wethouder Alexander Geertsema (Economische Zaken) wordt er niet zenuwachtig van dat Daan Sloos (Leefbaar Leiden) bij de gemeente de bonnetjes van het college gaat opvragen. “Ik heb zelfs nog nooit iets gedeclareerd,” aldus Geertsema die wel bereid is om afspraken over wat wel en niet gedeclareerd kan worden, vast te leggen in een gemeentelijke verordening. “Als de raad dat wil, dan moeten we dat doen”.

Overigens zijn er volgens Geertsema wel degelijk afspraken over declaraties gemaakt. “Vorig jaar hebben we spelregels opgesteld en die zijn ook naar de raad gestuurd. Dat is geen verordening, maar regels zijn er dus wel”.

Sloos wil inzage in de bonnetjes van de wethouders om inzicht te krijgen in wat het het college op kosten van de gemeenschap zoal uitspookt. “Ik heb geen enkele aanleiding om te denken dat er iets mis is, maar we moeten daar gewoon inzicht in hebben. Dat ben ik verplicht als volksvertegenwoordiger.”

Volgens wethouder Geertsema heeft Sloos nog helemaal niets opgevraagd. “Hij heeft alleen geroepen dat ie zoiets wil doen, maar zolang er geen concreet verzoek is, hoeven we er ook niets mee. Als zo’n verzoek inderdaad formeel wordt gedaan, zullen we daar uiteraard serieus naar kijken.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×