Leiden herziet stedenbanden

Als het aan B en W van Leiden ligt, wordt er in de toekomst onderscheid gemaakt tussen ‘vriendschapsbanden’ en ‘ontwikkelingsbanden’. Dat meldt RTV West. In het vervolg gaat al het geld naar de relaties die de stad heeft met Buffalo City (Zuid-Afrika) en Juigalpa (Nicaragua). De subsidies voor de Europese steden Oxford, Toruñ en Krefeld worden afgebouwd en in 2005 volledig stopgezet. Dit blijkt uit een notie van wethouder M. Rabbae.

Volgens Rabbae wil Leiden vooral bijdragen aan de ontwikkeling van Juigalpa en Buffalo City. De banden met Oxford, Toruñ en Krefeld hebben in de loop der jaren vooral het doel gekregen van ‘ontmoeting en vriendschap tussen burgers’. Het budget bedraagt nu nog 41.000 euro per jaar. Vanaf 2004 komt daar 35.000 euro bij. Het aantal uren dat ambtenaren aan de relaties met zusterbanden mogen besteden, gaat omlaag.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×