Leidenaar vast voor cocaïnesmokkel

Begin oktober 2002 startte Politie Hollands-Midden een onderzoek naar de smokkel van cocaïne vanuit Curaçao naar Nederland. Aanleiding daarvoor waren de resultaten van een al langer lopend onderzoek door Politie Twente. Daaruit bleek dat in de periode 2000 tot november 2002 tientallen kilo’s cocaïne naar Nederland werden gesmokkeld, via bolletjesslikkers en in de handbagage. Het onderzoek van de Politie Twente wees uit dat een 19-jarige man uit Leiden betrokken was bij de smokkel. Onderzoek van de Politie Hollands-Midden bevestigde dat.

De Leidenaar begeleidde een groep smokkelaars bij hun aankomst in Nederland en regelde de locaties waar de cocaïne kon worden afgescheiden. Vervolgens zorgde de Leidenaar voor de afzet van de cocaïne binnen Nederland. Op woensdag 4 december jl. werd de Leidenaar in Zoeterwoude van zijn bed gelicht en aangehouden. De man heeft zijn aandeel in de cocaïnesmokkel inmiddels bekend en zit in voorlopige hechtenis.

In totaal zijn in deze zaak vijftien verdachten (koeriers, bolletjesslikkers en lokale dealers) aangehouden in onder meer Enschede, Rotterdam, Leiden, op Schiphol en op Curaçao. Van de verdachten zitten er nog negen vast in afwachting van hun berechting.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×