PvdA-campagnekaravaan bezoekt Leiden

Zaterdag komt de PvdA campagnekaravaan naar het centrum van Leiden en Leiden Zuid-West. Onder het motto ‘Meer Rood op straat’ zullen de kandidaat-Tweede Kamerleden Adri Duivesteijn, Jet Bussemaker, Bert Koenders, Karin Adelmund, John Leerdam, Joanneke Kruijsen, Aleid Wolfsen, Mariëtte Hamer, Jeroen Dijsselbloem, Hannie Stuurman, Guus Krahe en Peter Meijer tussen 13 en 18 uur folders uitdelen, vragen beantwoorden, huiskamergesprekken voeren en deur-tot-deur-enquêtes afnemen over wijkontwikkeling, onderwijs, veiligheid en integratie. Zij worden daarbij geholpen door Leidse PvdA raadsleden, wethouders en bestuursleden en door enkele kandidaten voor de Provinciale Statenverkiezingen Zuid-Holland: Irene van Kooten, Monique Romeyn, Henk Letschert en Marian Kuyper. Alle deelnemers zijn gekleed in het rood, waarbij zij zich zullen verplaatsen per opvallende PvdA campagnebus.

De groep gaat in verschillende teams op stap. Zo zal kamerlid Jet Bussemaker een speciale actie verzorgen met plaatselijke Melketiers, van wie de baan door de bestaande kabinetsplannen op de tocht staat. Vanaf 15 uur vindt er een debat plaats tussen hooggeplaatste vrouwelijke kandidaten in Restaurant Markt aan de Botermarkt. Voor de PvdA zal Jeltje van Nieuwenhoven aan dit debat deelnemen.

Tussen 17 en 18 uur bezoekt een van de teams verschillende cafés in de omgeving van de Nieuwe Rijn en de Breestraat (o.a. Einstein en de WW) om daar voor en achter de tap in gesprek te gaan met bezoekers over uitgaan, veiligheid en andere thema’s.

Als centraal inloophuis tijdens alle acties fungeert de bovenzaal van Café Einstein aan de Nieuwe Rijn, waar tussen 13 en 18 uur koffie, thee en warme chocolademelk voor 1 euro zal worden geschonken voor de belangstellenden. De hele middag is ook hier voor geïnteresseerden de gelegenheid om met PvdA kandidaten van gedachten te wisselen, volgens onderstaand schema:

Tussen 13 -14 uur Jeroen Dijsselbloem + Karin Adelmund

Tussen 14 -15 uur Adri Duijvenstein

Tussen 15 -16 uur Jet Bussemaker

Tussen 16 -17 uur Bert Koenders

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×