Feestelijke opening fietsenbergingen Morsweg

Woensdagmiddag om 16.30 uur opent wethouder Rabbae (wijkwethouder stadsdeel West) op feestelijke wijze twee fietsenbergingen aan de Morsweg. De bergingen zijn in samenwerking met bewoners, Wijkbeheer en de afdeling Verkeer en Vervoer van de gemeente Leiden geplaatst. Het is de eerste keer dat in Leiden gemeentelijke fietsenstallingen als buurtvoorziening gerealiseerd worden.

Het idee voor de fietsenstallingen komt van de bewoners. De gezamenlijke fietsenstallingen zijn deels betaald met de geldprijs van € 4.537,80 die de bewoners gewonnen hebben in het kader van de prijsvraag “Word milieuactief in de wijk!”

Tijdens de opening reikt Rabbae de eerste sleutels van de fietsenbergingen aan bewoners uit en worden de huurcontracten ondertekend. De bergingen worden voorlopig door bewoners beheerd. In totaal zijn er 22 plaatsen voor fietsen. Iedere bewoner die zich nu heeft aangemeld, krijgt minimaal 1 plaats. Bij de verdeling van de plaatsen wordt rekening gehouden met de gezinsgrootte. Nieuwe belangstellenden komen op een wachtlijst. De huurprijs voor 1 fietsplaats is dit jaar 3,5 euro per maand.

De opening vindt plaats tegenover Morsweg 240. Tijdens de opening is er warme chocolademelk en glühwein voor de aanwezigen.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×