Referendum herbenoeming Franssen

Ed Braam, een van de lijsttrekkers van Leefbaar Zuid-Holland, vindt dat de huidige benoeming van de Commissaris van de koningin dé uitdrukking van een diepgewortelde regentencultuur is en symbool staat voor het consequent negeren van de burgers. Hij pleit daarom voor een gekozen Commissaris van de Koningin.

Binnen enkele jaren moet in Zuid-Holland de Commissaris van de Koningin herbenoemd worden. “Een uitgelezen moment om de inwoners van de provincie naar hún mening over het functioneren van commissaris J. Franssen te vragen,” aldus Braam.

Leefbaar Zuid Holland pleit voor een referendum over de herbenoeming van de commissaris in de provincie. Bij een negatieve uitslag zou Franssen zich terug moeten trekken en komt er een open sollicitatie voor een nieuwe commissaris, waarover opnieuw per referendum beslist kan worden.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×