Plaatselijke en landelijke VVD-ers op campagne op de zaterdagmarkt op de Botermarkt (foto's: Chris de Waard).

VVD-kopstukken op campagne in Leiden

Tien dagen voor de verkiezingen is de campagne in alle hevigheid losgebarsten. Verschillende partijen doen ook de sleutelstad aan tijdens hun campagnes. GroenLinks organiseerde zaterdag in de Burchtsociëteit een themamiddag over het buitenlands beleid. Ook lijsttrekker Femke Halsema zou daar het woord voeren, maar ze liet verstek gaan. In haar plaats kwam de nummer twee, Marijke Vos. De VVD pakte zaterdag groot uit met een bezoek van de staatssecretarissen Melanie Schultz van Haegen, Mark Rutte en Annette Nijs. Ook de nummers 16 en 38 van de VVD-kandidatenlijst, de Leidenaren Ayaan Hirsi Ali en Eske van Egerschot, waren present.

Het VVD-bezoek aan Leiden begon op de Botermarkt waar de liberale kopstukken groente verkochten. Aansluitend werd er een bijeenkomst gehouden in het even verderop gelegen Restaurant Markt waar werd geduscussieerd over de enorme berg wet- en regelgeving waar ondernemers mee geconfronteerd worden. Vooral in de horeca loopt het de spuigaten uit, kregen de VVD-ers te horen van Koninklijke Horeca Nederland en de Leidse horeca-ondernemer Van Leeuwen.

Om 16.00 uur toog de VVD-karavaan naar de Pelikaanhof. Daar werd met bewoners gesproken over de krapte op de woningmarkt en de veiligheid. ’s Avonds vond in de Hooglandse Kerk nog een partijbijeenkomst plaats waar verder werd gepraat over de onderwerpen die in de loop van het bezoek naar voren waren gekomen.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×