Ruime steun voor veiligheidsplan Lemstra

Met uitzondering van GroenLinks gaat de hele gemeenteraad akkoord met het grootste deel van de plannen die burgemeester Lemstra heeft opgesteld om de politie meer mogelijkheden te geven in het gebied rond de Nieuwe Beestenmarkt. Alleen een verbod op samenscholing stuitte op enige weerstand, vooral bij de D66-fractie. Duo-raadlid Frank de Wit van die partij, wilde gisteravond bij de behandeling in de raadscommissie Bestuur & Veiligheid niet zonder overleg met de fractie met die maatregel instemmen. Ook niet na Lemstra’s toezegging dat het uitsluitend gaat om ‘hinderlijk samenscholen’.

Van twee onderdelen van het plan is nog niet duidelijk op welke manier ze worden doorgevoerd. Zo onderhandelt de gemeente nog met het Openbaar Ministerie over een steunpunt van ‘Justitie in de Buurt’ op de Nieuwe Beestenmarkt en is ook de locatie van de mobiele opvang voor alcoholverslaafden (de zuipschuit) nog niet bekendgemaakt. Het college heeft daar wel een voorstel voor klaar, maar wil in verband met de gevoeligheden rond de opvangboot – niemand wil dat ding voor zijn deur – nog niet zeggen welke plek(ken) men op het oog heeft. Op 21 januari worden de plannen in de gemeenteraad behandeld.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×