Fantasiemiddag voor kinderen in het LUMC

Zaterdagmiddag vindt er tussen 14.30 en 15.30 uur een interactieve fantasiemiddag plaats in de Kinderdaktuin van het LUMC in Leiden. Kinderen van het ziekenhuis maken kennis met dansen uit drie verschillende werelddelen; buikdans, streetdance en bollywooddans. In de vorm van een sprookje nemen een kleine presentator en zijn vriend, de Tovenaar, de kinderen mee naar het dansspektakel. De drie dansen worden vertolkt door 20 kinderen van verschillende dansscholen. Aan het eind van het programma kunnen de kinderen van het LUMC meeswingen op muziek, begeleidt door een dansfee. Het doel van de middag is dat kinderen, kinderen inspireren, waarbij zij op een fantasierijke manier liefde, vreugde en plezier kunnen delen.

De vrijwilligersgroep “Dansend door het GROTE Kinderleven” neemt in samenwerking met Christien Deutekom (assistent-manager Ronald McDonald Huiskamer), dit initiatief om de kinderen een fantasiemiddag te bieden voor een leuke start in het nieuwe jaar. Ook wil de vrijwilligersgroep op deze manier laten zien dat verschillende dansinstellingen en ziekenhuizen meer voor elkaar kunnen betekenen.

De uiteindelijke gedachte achter het programma is het aspect ´voor kinderen door kinderen´ omdat zij elkaars taal verstaan. Dans en muziek staan centraal omdat het universeel is en harten raakt. Zowel kinderen binnen als buiten het ziekenhuis hebben elkaar op deze manier veel te bieden.

In verband met de privacy is de middag alleen door familie en vrienden van de kinderen bij te wonen.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×