Het vuurwerk tijdens Leidens Ontzet (foto: http://www.3october.nl/).

Geen vuurwerk bij Leidens Ontzet

De kans is groot dat de 3 October Vereeniging breekt met een lange traditie; de afsluiting van de viering met een groot vuurwerk. Door de strenge regels is het bijna niet meer mogelijk om binnen de bebouwde kom een grote vuurwerkshow te laten verzorgen. Bovendien heeft de vaste vuurwerkleverancier van de 3 October Vereeniging vorige week definitief de deuren gesloten. Bestuurslid Nico Cusell van de 3 October Vereeniging noemt het verdwijnen van vuurwerkmaker Christiaan van der Nat “misschien wel een natuurlijk moment om ermee te stoppen.”

Cusell zou het wel betreuren als er geen vuurwerkshow meer kan komen en hij onderzoekt daarom wel of er nog iets mogelijk is. De kansen schat hij echter niet al te hoog in: “Een groot vuurwerk op die plek, het Ankerplantsoen, is door alle regels eigenlijk niet meer mogelijk, dan zou je eigenlijk de stad uit moeten,” aldus Cusell. Een alternatief voor het vuurwerk is er nog niet. Een lasershow in plaats van vuurwerk zou nog het meeste in de buurt komen, maar dat is veel duurder dan de 10.000 tot 15.000 euro die de vereniging nu aan het vuurwerk kwijt is.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×