33 Aanhoudingen tijdens jaarwisseling

De politie heeft in Leiden afgelopen nacht 33 mensen aangehouden. De meesten zijn aangehouden voor het plegen van vernielingen. “Het is teleurstellend te constateren dat op grote schaal bushokjes, telefooncellen en muppies het moesten ontgelden,” aldus een politiewoordvoerder. De politie zal bij de onderzoeken die nu volgen ook de veroorzaakte schade op de plegers verhalen. Met name in de binnenstad zijn veel vernielingen gepleegd.

Een 17-jarige jongen uit Leiden is om 00:45 uur aangehouden voor de vernieling van een telefooncel op de kruising van de Haarlemmerstraat met de Pelikaanstraat. Behalve de straf voor de vernieling, wordt ook de veroorzaakte schade op de jongen verhaald.

Kort voor 01:00 uur heeft de politie zich ontfermt over een 29-jarige Leidenaar die laveloos in de Haarlemmerstraat lag. De ambulance, die ook gewaarschuwd was, heeft de man een lift naar het politiebureau gegeven. Toen de man weer enigszins bij zijn positieven was, kon hij met een bekeuring voor openbare dronkenschap het politiebureau weer verlaten.

Om 01:20 uur hield de politie bij een schoenenwinkel in de Haarlemmerstraat een 18-jarige Leidenaar aan. Nadat van de winkel een ruit was vernield, wachtte de politie in het pand op een zogeheten ‘sleutelhouder’ die voor afdichting zou kunnen zorgen. De Leidenaar ging door het vernielde glas de winkel binnen en probeerde schoenen te stelen.

Rond 01:45 uur zijn op de Langegracht 16 personen aangehouden, 8 mannen en 8 vrouwen met leeftijden van variërend van 15 tot 28 jaar en vrijwel allemaal in Leiden woonachtig. Zij zijn door de politie verhoord over verschillende vernielingen op de Langegracht. Een bushokje werd vernield en van een aantal panden waren ruiten ingegooid. Na verhoor zijn alle verdachten weer in vrijheid gesteld. De recherche onderzoekt door wie de vernielingen zijn gepleegd. De schade zal door de plegers betaald moeten worden.

Een 23-jarige Leidenaar kwam tegen 02:00 uur op het politiebureau aan de Langegracht opheldering vragen over de eerdere aanhouding van een vriend van hem en uitte daarbij een grove belediging. De man is hierop zelf ook aangehouden.

Een getuige zag rond 04:30 uur een 16-jarige jongen een ruit van het politiebureau aan de Langegracht ingooien. Niet lang daarna is de jonge Leidenaar aangehouden. Een 21-jarige man uit Voorschoten schopte rond 4.30 uur op de Vrouwensteeg tegen een deur. Hij werd aangehouden voor vernieling en kreeg een proces-verbaal mee.

Een 28-jarige Leidenaar is rond 05:30 uur op de Breestraat belaagd door een groepje van zo’n vijf jongens. De man zou zijn geschopt en geslagen. Twee jongens uit Leiderdorp, allebei 16 jaar, zijn aangehouden. Een 16-jarige Leidenaar was op rond 6.00 uur betrokken bij een vechtpartij op de Oude Rijn. Hij wordt ervan verdacht een andere man in zijn gezicht verwond te hebben. Andere betrokkenen bij de vechtpartij hielden de man vast tot de politie arriveerde. Die hield hem vervolgens aan.

Leiden jaarwisseling


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×