foto's: Bram Pater

Dodelijk ongeval op Europaweg

Een 81-jarige automobilist uit Leiderdorp is vanmorgen om het leven gekomen na een frontale botsing op de Europaweg. De man reed even na 11.00 uur richting Leiden. Door nog onduidelijke oorzaak is hij op de verkeerde weghelft terechtgekomen, waar hij frontaal tegen een bestelbus botste. De automobilist is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden.

De bestuurder van een tweede bestelbus zag de aanrijding te laat en botste op de bestelbus voor hem. De inzittenden van de achterste bus, een 35-jarige Leidenaar en twee kinderen, liepen onder andere nekletsel op. De bestuurder van de voorste bus, een 58-jarige man uit Kouderkerk aan den Rijn en zijn echtgenote, wisten zelf uit het voertuig te komen. Zij bleven ongedeerd. Korte tijd later vloog deze bestelbus in de brand. De Koudekerker heeft nog geprobeerd de bestelbus te blussen, maar dat mislukte. De brandweer heeft uiteindelijk de brand geblust, maar kon niet voorkomen dat de bus uitbrandde.

De inzittenden van de bussen zijn direct na de aanrijding door omstanders opgevangen. Alle inzittenden van de bestelbussen zijn voor controle overgebracht naar het LUMC. De politie heeft de Europaweg tot 12.30 uur helemaal afgesloten tussen de A4 en Leiden. Het verkeer heeft flinke hinder ondervonden door het ongeval; op de A4 ontstond een file van enkele kilometers.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×