Kabinet wil burgemeestersreferendum schrappen

Het kabinet wil dat de aanbeveling van kandidaten voor een vacature van burgemeester en Commissaris van de Koningin voortaan vertrouwelijk blijft. Nu zijn de aanbevelingen van de gemeenteraad en provinciale staten aan de minister van BZK nog openbaar. Uit een evaluatie blijkt dat sollicitanten het onplezierig vinden als hun kandidatuur bekend wordt. Verder wil het kabinet het burgemeestersreferendum schrappen. Een (geheim) wetsvoorstel hierover wordt voor advies aan de Raad van State gestuurd.

Afgelopen woensdag zei de Leidse burgemeester Lemstra al dat het afschaffen van het burgemeestersreferendum geen consequenties zal hebben voor de nieuwe burgemeestersprodecure in Leiden. “Het duurt al gauw anderhalf jaar voordat zo’n wet is aangenomen. Hij moet bovendien ook worden goedgekeurd in de Eerste Kamer en daar zit ik ook in,” aldus Lemstra dreigend.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×