GroenLinks sluit gelederen

De ruzie die de fractie van GroenLinks dreigde te verscheuren, is bijgelegd. Begin oktober bereikte de interne strijd tussen een aantal leden van de fractie zijn hoogtepunt, waarna bestuur en fractie een afkoelingsperiode instelden. Uiteindelijk werd besloten om een bemiddelaar aan te stellen; dat werd GroenLinks-senator Wim de Boer. Afgelopen maandag presenteerde hij het resultaat van een serie van zes gesprekken met de fractie die in totaal 20 uur met elkaar discussieerde over het reilen en zeilen binnen de partij. Conclusie: GroenLinks sluit de gelederen zonder dat er koppen rollen. Wel zijn er heldere afspraken gemaakt waar iedereen zich aan dient te houden.

Om de problemen die verschillende fractieleden met elkaar hebben helder op tafel te krijgen, hebben de zes fractieleden die op papier gezet: “De fractieleden hebben hun onderlinge kritische kanttekeningen samengevat in zes spiegelende portretten. Elk fractielid heeft aangegeven wat zij/hij met die kritische opmerkingen kan en wil gaan doen”, aldus het rapport van Wim de Boer.

De komende maanden gaat de fractie aan de slag volgens de nieuwe afspraken. In het voorjaar vindt er een evaluatie plaats. Mocht dan blijken dat er nog steeds (dezelfde) problemen zijn, dan zullen er alsnog concequenties worden getrokken.

Leiden wimdeboer


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×