Anita wil vrijplaats tijdelijk ontruimen

Een woordvoerder van de Vrijplaats Anita riep vrijdagavond via Radio Holland Centraal de LWO en de gemeente Leiden op om het gekraakte pand aan de Breestraat 19 asbestvrij te maken. De krakers zouden bereid zijn het pand vrijwillig te verlaten om de gemeente de kans te geven om de kankerverwekkende stof te laten verwijderen.

Na de verwijdering willen de krakers een gebruikersovereenkomst voor het pand, zodat ze daar activiteiten voor jongeren kunnen organiseren totdat de gemeente concrete plannen met het pand heeft. De mensen van Vrijplaats Anita vrezen dat er anders nog jarenlang geen jongerencentrum van de grond zal komen.

VVD-raadslid Zevenbergen reageert verheugd op het nieuws dat de krakers het pand willen laten ontsmetten. Ook met hun terugkeer heeft hij geen moeite: “Ze mogen er wat mij betreft na sanering weer in, maar dan wel tegen een marktconforme huur”. Vrijdag liet Zevenbergen weten het onverantwoord te vinden dat de krakers het pand voor het publiek openstellen: “Asbest is echt een levensgevaarlijk goedje”. De krakers zelf relativeren het asbestgevaar: “In de ruimtes die we gebruiken is gewoon geen asbest”. De krakers zeggen wel bereid te zijn om metingen te laten verrichten in de ruimtes die nu voor het publiek zijn opengesteld.

Leiden anita


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×