De plannen worden op 15 januari 2003 aan winkeliers en omwonenden gepresenteerd.

Plannen voor Luifelbaan gepresenteerd

Gisteren hebben de wethouder Alexander Geertsema (Economische Zaken) en Ron Hillebrand (Ruimtelijke Ordening) het nieuwe plan voor winkelcentrum De Luifelbaan gepresenteerd. Het plan is samen met de winkeliersvereniging De Luifelbaan ontwikkeld door de gemeente Leiden en Bouwfonds Vastgoedontwikkeling. Het uit de jaren ’60 daterende winkelcentrum De Luifelbaan wordt gemoderniseerd en uitgebreid. Er komen winkels, woningen en parkeerplaatsen bij. Met de plannen is een bedrag van zo’n 65,5 miljoen euro gemoeid.

Het plan voor de uitbreiding van De Luifelbaan gaat uit van 11.000 m2 extra winkeloppervlak op het Vijf Meiplein met daarboven 16 woningen. Op het Bevrijdingsplein komt een woontoren met 92 appartementen. Onder het Vijf Meiplein komt een parkeergarage met 150 plaatsen. Ook boven de nieuwe Albert Heijn supermarkt komt extra parkeerruimte. Twee lagen met zo’n 300 plaatsen voor bezoekers en omwonenden en een derde parkeerdek met 100 plaatsen voor de toekomstige bewoners van de woontoren.

Voor dat met de uitvoering begonnen kan worden, moet er nog een vrijstelling worden goedgekeurd, omdat het plan niet past binnen het nu geldende bestemmingsplan. Volgend jaar wordt met de bouw begonnen, eind 2007 moet alles klaar zijn.

Leiden luifelbaan


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×