Activiteiten Space Expo in kerstvakantie

Van 21 december 2002 tot en met 5 januari 2003 staat Space Expo in het teken van het internationale ruimtestation ISS. Zo biedt de permanente ruimtevaarttentoonstelling in Noordwijk een voorproefje op André Kuipers komende ruimtereis. Op tweede kerstdag is er een speciale vertoning van Steven Spielbergs E.T. en op 3 en 4 januari presenteert Professor Onmogelijk een vrolijke semi-wetenschappelijke quiz.

In november 2003 vliegt de Nederlandse ESA-astronaut André Kuipers naar het International Space Station. Bezoekers van Space Expo kunnen tijdens de kerstvakantie al een bezoek brengen aan een Europese bijdrage aan het internationale ruimtestation, het ruimtelaboratorium Columbus. Dit ruimtelaboratorium staat gepland om in oktober 2004 met een Space Shuttle de ruimte in te gaan. In de nieuwe replica op ware grootte van de Columbus, waarvan het origineel momenteel in het Duitse Bremen wordt afgebouwd, is het voor bezoekers mogelijk interactief in het ruimtestation aan de slag te gaan.

Tijdens de kerstvakantie geeft een deskundige gids dagelijks gratis rondleidingen met als thema “Het International Space Station, het ruimtestation van en voor iedereen”. De rondleidingen zijn boeiend voor geïnteresseerden in ruimtevaart en sterrenkunde. Bovendien zijn ze zeer geschikt voor jongeren die op school een project willen doen over het International Space Station of de vlucht van André Kuipers.

Als kerstsurprise draait Space Expo op tweede kerstdag eenmalig, in de Nederlands nagesynchroniseerde versie en op een grootbeeldscherm, Steven Spielbergs E.T. In de klassieke familiefilm is de hoofdrol voor een op aarde achtergebleven ruimtewezen. De toegang is gratis voor bezoekers aan de permanente ruimtevaarttentoonstellling. De film begint donderdag 26 december om 13.30 uur.

Op vrijdag 3 januari en zaterdag 4 januari presenteert Professor Onmogelijk een waanzinnige semi-wetenschappelijke pretquiz. De professor laat zijn publiek kennis maken met schijnbaar onvoorspelbare verschijnselen uit de natuurkunde. Bij de interactieve quiz werkt het publiek mee aan enkele verrassende proeven. Professors Onmogelijke Pretquiz voor jong en oud begint beide dagen om 14.00 uur.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×