'Benzinedief' aangehouden

De politie Hollands Midden heeft op 26 november een 31-jarige man uit Haarlem aangehouden wegens oplichting en een aantal pogingen tot oplichting. De man wordt ervan verdacht in de periode van oktober tot en met november van dit jaar 16 tankstations te hebben opgelicht door het terugbrengen van jerrycans brandstof en daarvoor geld terug te vragen. De jerrycans bleek hij bij de benzinestations zelf te stelen.

De verdachte deed zich in de meeste gevallen voor als medewerker van een taxibedrijf. Hij vertelde afspraken te hebben gemaakt met andere medewerkers over het terugbrengen. De oplichtingen werden gepleegd in de hele regio, onder andere in Hillegom, Oegstgeest, Sassenheim, Noordwijk, Noordwijkerhout, Katwijk, Voorschoten en Leiden.

De man wordt ervan verdacht dezelfde truuk ook bij twee slijterijen, in Katwijk en Hillegom, te hebben uitgehaald. Daar bracht hij champagne ’terug’.

De politie kwam de verdachte op het spoor door onder andere getuigen en videobeelden. De verdachte is op 29 november voorgeleid aan de rechter-commissaris en in bewaring gesteld. Morgen moet de verdachte voor de Raadkamer verschijnen, die zal beslissen over zijn gevangenhouding (een verlenging van de voorlopige hechtenis met 30 dagen).

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×