Advocaat en Lammenschanswegbewoner M. Wagemakers voert het woord tijdens de commissievergadering over het tracé van de RGL.

Dinsdag kort geding RijnGouweLijn

Aanstaande dinsdag dient in het Paleis van Justitie in Den Haag het kort geding dat bewoners van de Lammenschansweg tegen de gemeente Leiden hebben aangespannen. Bewoner en advocaat Marcus Wagemakers eist in het kort geding dat de gemeente niet mag beginnen met voorbereidingen voor het binnenstadtracé van de RijnGouweLijn, voordat alle bezwaren die daartegen zijn ingediend helemaal zijn afgehandeld.

Met name de veiligheid baart de bewoners zorgen. Volgens een rapport naar de veiligheid van de sneltram, uitgevoerd door de SWOV (Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid), kan de aanleg van een sneltramverbinding door een stedelijk gebied alleen veilig door alle kruisingen ongelijkvloers uit te voeren. De gemeente wil deze met verkeerslichten beveiligen. “Ik zie er niet naar uit, maar als het moet dan moet het”, zegt Wagemakers over een langdurige juridische strijd tussen bewoners en gemeente. “De gemeente denkt alleen aan zichzelf, dus nu moeten wij dat ook wel, het is ieder voor zich, zo ziet het er nu tenminste wel uit”.

Leiden RijnGouwelijn


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×