(Foto: Pvda Leiden)

Zware kritiek oud-wethouder op voordracht Groen

Steeds meer prominente Leidenaren roeren zich over de voordracht van Harry Groen als burgemeester van Leiden. In het rijtje criticasters heeft zich vandaag ook oud PvdA-wethouder Bordewijk geschaard. Op de Leidse website van zijn partij trekt hij van leer tegen de kandidaat, de procedure en de vertrouwenscommissie. Bordewijk: “Toen ik hoorde wie onze nieuwe burgemeester moest worden, viel mijn mond open van verbazing. Harry Groen! Harry Groen? Harry Groen!! De man die struikelt van de ene declaratie-affaire naar de andere. Die opstapte omdat hij daardoor als wethouder van Amsterdam niet meer geloofwaardig zou kunnen functioneren. Die er bij de Atletiek Unie pas nog werd uitgebonjourd. Is dat nu degeen die Leiden op een geloofwaardige manier aan de nodige bestuurskracht moet helpen?”

“Er moet bij de raad sprake zijn van een merkwaardige collectieve verblinding. Zelfs de SP, die het te pas en te onpas over zakkenvullers heeft, stemde voor”, aldus Bordewijk die verder vindt dat de enkelvoudige voordracht die Leiden nu heeft gedaan ‘uiterst kwetsend is voor de overige kandidaten’. “Ik weet niet precies wie dat allemaal waren, maar weet er wel voldoende van om te kunnen stellen dat er in ieder geval kandidaten bij zaten aan wie ik het bestuur van de stad honderd maal liever toevertrouw dan aan de Amsterdamse declareerder. Er is er een die zich bekend gemaakt heeft, Jef Burger van Leefbaar Pijnacker. Dat zou niet mijn favoriete kandidaat zijn, maar ik zou daar nog eerder op stemmen dan op Groen,” aldus Bordewijk.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×