Tweede Kamerlid Dick Jense van Leefbaar Nederland heeft kamervragen gesteld over de voordracht.

Kamervragen over Leidse burgemeesterskandidaat

Dick Jense, 2e kamerlid van Leefbaar Nederland, heeft vrijdag schriftelijke vragen gesteld aan de minister Remkes van Binnenlandse zaken over de voorgedragen kandidaat voor het burgemeesterschap van Leiden. Hij vraagt zich af of de voordracht van Harry Groen is gebaseerd op achterkamertjespolitiek van de VVD.

Jense wil van de minister weten of hij ook vindt dat door het voordragen van slechts één kandidaat voorbij wordt gegaan aan het recht van inspraak van de burgers van Leiden. Een referendum wordt hen nu immers onthouden. Ook pleit hij ervoor alsnog een volksraadpleging te houden, desnoods met één kandidaat. Verder vraagt Jense naar de resultaten van het onderzoek dat Groen zou vrijpleiten van dubieus declaratiegedrag.

Leiden Verkiezing burgemeester Leiden 2003


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×