Verdachte tasjesroof opgepakt

De politie heeft zaterdag kort na 18.00 uur een 19-jarige man uit Dronten aangehouden op verdenking van diefstal. De politie had een melding gekregen van een conflict waarbij een mes was getrokken. Twee mountainbikers van de politie wisten de man vrijwel direct aan te houden. De Drontenaar wordt ervan verdacht samen met twee andere mannen in een winkel aan de Nieuwstraat de tas van een 26-jarige vrouw uit Leiden te hebben gestolen.

De Leidse zette de achtervolging in toen ze de diefstal bemerkte. Op de Breestraat zag ze een van de mannen lopen. Ze sprak hem aan waarop de man de Steenschuur oprende. Drie stadsgenoten, twee mannen van 20 en 21 jaar en een vrouw van 23 jaar, zetten eveneens de achtervolging in. Bij de Langebrug verloren ze de man uit het oog, maar zagen ze wel de twee andere mannen. De beroofde vrouw pakte een van hen beet, waarop deze een mes tevoorschijn haalde. Hierop liet ze hen gaan.

Een van de daders stapte aan de Garenmarkt in een bus, de ander ging er in onbekende richting vandoor. Hierop zag de Leidse de eerste verdachte lopen op de Garenmarkt. Die rende vervolgens precies in de armen van de fietsende agenten en werd aangehouden.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×