Een foto van Büch uit zijn Leidse studententijd.

Geschokte reacties op dood Boudewijn Büch

De schrijver en televisiemaker Boudewijn Büch is zaterdag in zijn woning in Amsterdam op 53-jarige leeftijd aan een hartstilstand overleden. Zijn collega’s bij de televisie reageerden geschokt op het overlijden van de excentrieke, maar ook eenzame duizendpoot. Büch woonde in zijn studententijd jarenlang in Leiden waar hij onder andere als bordenwasser bij V&D werkte.

 

In 1966-’67 begon hij aan zijn studie op de universiteit van Leiden (Nederlands en Duits) en verhuisde van Wassenaar naar de sleutelstad. In zijn vrije tijd werd hij actief in de homobeweging. Vervolgens verzeilde hij in zeer linkse kringen, wat zelfs al spoedig uitmondde in een lidmaatschap van een ultralinkse (Maoïstische) commune die bekend werd onder de naam, De Bange Duivel. Begin jaren tachtig verhuisde Büch naar Amsterdam. Hij bleef nog wel enige tijd als redacteur verbonden aan het Leidse studentenblad Mare.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×