De fietsenstalling en het taxipalet aan de stadszijde van het station worden donderdagmiddag officieel geopend door wethouder Hillebrand. De stalling is nu al te klein. (foto: Chris de Waard.)

Fietsenkelder nu al te klein

Nog voor de officiële opening (aanstaande donderdag) is de nieuwe fietsenstalling bij het station al te klein. Er blijken nu al vaak meer fietsen in te staan dan wettelijk is toegestaan. De komende jaren wordt het aantal overdekte plekken om al dan niet tegen betaling fietsen te stallen, uitgebreid tot 10.000.

Naast een nieuwe gemeentelijke stalling aan de zeezijde van het station (het station heeft geen voor- en achterkant, de gemeente spreekt van de stads- en de zeezijde, red.) gaat de NS de huidige fietsenstalling moderniseren. Hoewel het aantal plaatsen daardoor afneemt, verwacht wethouder Hillebrand (Ruimtelijke Ordening) dat er in praktijk meer fietsen gestald zullen kunnen worden. “Nu worden de plekken vaak om en om gebruikt, omdat ze te dicht op elkaar zitten. In de nieuwe situatie komt er meer ruimte per fiets,” aldus Hillebrand.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×