Burgemeester Lemstra verwelkomt de sint bij de pakjesboot. (foto's: Chris de Waard).

Honderden kinderen verwelkomen Sinterklaas

Het zag zaterdagmiddag op de Beestenmarkt niet alleen zwart van de pieten, maar ook van de kinderen. Met vele honderden kwamen ze sinterklaas binnenhalen. Burgemeester Lemstra heette de sint een warm welkom en gaf hem namens de gemeente Leiden een cadeautje; de allerlaatste Leiden-stropdas. De sint gaf de burgemeester op zijn beurt een banketletter.

Na een rondgang door de stad, waar de sint ook verschillende winkels aandeed, ontving hij vanaf 14.30 uur de kinderen op het Stadhuisplein. Terwijl de kinderen ongeduldig hun beurt afwachtten, haalde de klimpieten halsbrekende toeren uit door van de Stadhuistoren naar beneden te klimmen.

Leiden Sinterklaas


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×