Nieuwbouw bij station nu snel van start

Gisteren is na jaren van ruziemaken en touwtrekken tussen de gemeente Leiden en projectontwikkelaar Van der Putten de opdracht verstrekt voor nieuwbouw op de plek van het gesloopte universiteitsgebouw tegenover het station. De gemeente Leiden wilde de bouwlokatie onteigenen, omdat Van der Putten de zaak al jaren vertraagde. Kennelijk heeft die druk nu effect. Op de plek van de vorig jaar gesloopte flat komt een complex met 75 appartementen. Op de begane grond en de eerste verdieping komen winkels.

PvdA-wethouder Hillebrand (Ruimtelijke Ordening) hield, door schade en schande wijs geworden, nog wel een slag om de arm: “eerst zien, dan geloven”.

Ook aan de andere kant van de Stationsweg zijn de vernieuwingsplannen in een vergevorderd stadium. De gemeente praat met het Philips Pensioenfonds dat eigenaar is van de flat op de hoek van de Stationsweg en het Stationsplein. Het is de bedoeling dat het kantorendeel van het gebouw wordt gesloopt en plaats maakt voor 58 appartementen met daaronder winkels. Supermarkt Super de Boer en het Chinese restaurant die ook in het te slopen deel van het pand zitten, krijgen waarschijnlijk ook weer een plek in de nieuwbouw. Op de binnenplaats tussen de Philipsflat en de Morssingel wil de gemeente een halfverzonken parkeerdek aanleggen dat plaats biedt aan 100 extra auto’s van bewoners.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×