Leefbaar Leiden verwijt college "cellentekort"

“Als ik uw college zie als ‘het verstand’, dan trek ik meteen een vergelijking met de Bijlmerbajes. Cellentekort!” Fractievoorzitter Daan Sloos van Leefbaar Leiden windt er in zijn kritiek op het Leidse college geen doekjes om. “Het rapport over de bestuurskrachtmeting komt veel te laat, het had er voor de verkiezingen moeten zijn, dan hadden we tenminste kunnen kijken of we wel met deze ‘directie’ door wilden. Nu zitten we er weer vier jaar aan vast, jammer dat niemand zelf concequenties trekt”. Er leek geen einde te komen aan de tirade van Sloos die er bij het college op aandrong om toch vooral een aantal projecten te schrappen. “Als u minder doet, krijgt u ook minder kritiek.”

Op de vraag van wethouder Hillebrand welke projecten dan geschrapt zouden moeten worden, bleef hij het antwoord schuldig. “Nee, ik ga nu niks noemen. U moet gewoon eerst een visie ontwikkelen en niet hier een huisje, daar een torentje, hier een ditje…”

Eigenlijk ziet Sloos het college het liefst gewoon aftreden. Op de vraag wat er daarna dan zou gebeuren antwoordt hij: “Dan komen er absoluut betere nieuwe,” aldus Sloos die zijn betoog vervolgens afrondde met de merkwaardige conclusie dat hij ’toch nog wel alle vertrouwen in dit college heeft’. “Maar dan moeten we er nu wel werk van maken.”

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×