Jef Burger wil 12 namen op referendumformulier

Jef Burger, fractievoorzitter van Leefbaar Pijnacker-Nootdorp en kandidaat voor het burgemeesterschap van Leiden, vindt de selectieprocedure voor het burgemeesterschap een farce. Volgens hem maakt hij geen kans op de post omdat Commissaris van de Koningin Jan Franssen aanstuurt op een VVD-burgemeester. Burger zegt dat vandaag in de Delftse Courant.

Burger pleit ervoor om alle twaalf sollicitanten op een referendumformulier neer te zetten. “Dat kost niets extra. Als mensen geen geld willen spenderen aan hun campagne, dan gaan ze toch niet op de lijst staan.” De 51-jarige Pijnackernaar die al vaker tegen de bierkaai vocht, wil ook wel als contrastkandidaat optreden om tegenwicht te bieden tegenover de eerste keus van de selectiecommissie. Dat voorstel doet hij binnenkort per post aan de vertrouwenscommissie. “Ik heb zeker vijftig mensen die mij willen helpen met campagnevoeren.”

Burger ziet zichzelf als een serieuze kandidaat voor de burgemeesterspost van de ongeveer 120.000 inwoners tellende gemeente. Al ruim acht jaar fungeert hij als raadslid in Pijnacker-Nootdorp. Eind 1997 stapte hij samen met Maurice Levie uit de plaatselijke VVD om in 1998 Democraten Pijnacker (DP) op te richten. Na een korte onderbreking in het raadslidmaatschap werd hij fractievoorzitter van die partij als opvolger van Roy Lau. Sinds de fusie met Nootdorp neemt hij diezelfde plek in bij de plaatselijke partij Leefbaar Pijnacker-Nootdorp.

Daarnaast is hij voorzitter van Onafhankelijk Zuid-Holland/Leefbaar Zuid-Holland. De burgemeesterskandidaat studeerde economie en promoveerde in 1989. Als burgervader zou hij de inwoners van Leiden meer willen betrekken bij politiek en samenleving. Volgens de kandidaat gaat de gevestigde politieke orde slecht om met de multiculturele samenleving. “De stad telt ruim honderd nationaliteiten. Het is een uitdaging om die met elkaar en met de politiek in contact te brengen en om de mensen weer een gevoel van saamhorigheid te geven.”

Veel fiducie heeft Jef Burger niet in zijn kansen. “Een gewone, onafhankelijke kandidaat zoals ik maakt om de bekende politieke redenen geen schijn van kans. Men wil de baantjes blijven verdelen.”

Leiden Verkiezing burgemeester Leiden 2003


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×