Parkeerplan Projectgroep Nieuw Aalmarkt Plan

De projectgroep die zich de afgelopen maanden heeft bezig gehouden met het alternatieve plan voor het Aalmarkt-gebied heeft gisteren een uitgebreid parkeerplan gepresenteerd. Daarbij pleit men voor 1500 extra parkeerplaatsen aan de rand van de binnenstad, een ondergrondse parkeergarage aan de boommarkt en uitbreiding van het Haagwegparkeerterrein met 400 plaatsen. Bij Molen de Valk moet een extra ondergrondse parkeergarage komen met nog eens 400 plaatsen.

In de ogen van de NAP blijft de Haagweg ook in de toekomst de belangrijkste centrumparking. De 350 plaatsen in de Boommarktgarage moeten worden verdeeld tussen bestaande vergunninghouders (100) en nieuwe bewoners van het Aalmarktgebied (100). De overige plaatsen zijn dan tegen een hoog parkeertarief beschikbaar voor winkelend publiek, bezoekers van de Stadsgehoorzaal en hotelgasten en congresgangers. De garage moet een gevelingang aan de Boommarkt en een uitgang aan de Breestraat krijgen.

Leiden Aalmarktproject


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×