Burgemeesterskandidaten pas in december bekend

Om de verkiezingen voor de Tweede Kamer en het Leidse burgemeestersreferendum te kunnen koppelen, wordt de bekendmaking van de twee kandidaten voor het Leidse burgemeesterschap een maand uitgesteld. De vertrouwenscommissie bespreekt haar voorkeur morgen met Commissaris van de Koningin Franssen, maar maakt de uitkomst tijdens de raadsvergadering van aanstaande dinsdag niet bekend. De twee burgemeesterskandidaten zouden dan veel te lang campagne moeten voeren.

Aanvankelijk was het burgemeestersreferendum gepland op 12 december. De maand voorafgaand aan die verkiezing zouden de kandidaten dan campagne kunnen voeren. Omdat een koppeling van het referendum aan de verkiezingen op 22 januari 2003 Leiden veel geld bespaart en bovendien opkomstverhogend werkt, wil de vertrouwenscommissie de kandidaten pas half december presenteren. Ze hebben dan, net als in de oorspronkelijke planning, een maand de tijd om campagne te voeren.

Dinsdag is er wel een besloten vergadering waarin de vertrouwenscommissie de gemeenteraad inlicht over de stand van zaken, maar de bekendmaking die daarop zou volgen, blijft dus uit.

Leiden Verkiezing burgemeester Leiden 2003


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×