Leidsch Dagblad wordt ochtendkrant

Leidsch Dagblad gaat in de eerste helft van 2004 als ochtendblad verschijnen. De directie van de Hollandse Dagblad Combinatie heeft hiertoe besloten in het kader van een ingrijpende bezuinigingsoperatie. In totaal gaan bij HDC ongeveer 180 banen verloren, waarvan de helft op de redacties. Op de redactie in Leiden komen zo’n twaalf banen te vervallen.

Het totale rendement van de onderneming is momenteel marginaal. Daarom moet, mede onder dwang van De Telegraaf, fiks worden bezuinigd. Zo gaat HDC de twee bestaande uitgeverijen in Haarlem en Alkmaar zo spoedig mogelijk samenvoegen. Haarlems Dagblad/IJmuider Courant, Leidsch Dagblad en De Gooi- en Eemlander worden ochtendblad.

Omdat HDC dan alleen nog maar ochtendbladen uitgeeft, wordt hiermee een verdergaande redactionele integratie en een verdere vermindering van banen, mogelijk gemaakt. Voor het zover is, zullen er nog veel arbeidsplaatsen vervallen. Het vormen van één uitgeverij leidt op technische en administratieve niveaus tot het verlies zo’n zeventig fulltime-arbeidsplaatsen (fte’s). De redacties van Haarlems Dagblad/IJmuider Courant, Leidsch Dagblad, De Gooi- en Eemlander en Dagblad van Almere tellen nu 226 fte’s. Dat moeten er 165 gaan worden. Daarnaast zal ook het aantal redactiepagina’s worden teruggebracht.

De HDC-directie heeft de plannen vanochtend aangeboden aan de inspraakorganen en de bonden. Met de vakorganisaties zal worden overlegd over wat HDC-directeur B. Essenberg ‘een goed sociaal plan’ noemt. Het is de bedoeling dat dit plan er voor 1 januari is.

Leiden Leidsch Dagblad


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×