Wessie de Wijkinbreker.

Wessie genomineerd voor veiligheidsprijs

Donderdag zal een onafhankelijke jury in het Stadskantoor van Alphen aan den Rijn uit drie genomineerde projecten de winnaar van de Veiligheidsprijs RPC Veilig Hollands Midden kiezen. Het beste project wordt beloond met een cheque van € 2250 en een wisselprijs; een sculptuur van de kunstenares Agnes van der Krogt. Met de Veiligheidsprijs wil het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing (RPC) Stichting Veilig Hollands Midden initiatieven in het belang van veiligheid bevorderen. De Leidse wijkinbreker Wessie is één van de genomineerden. Voorzitter van het College van Procureurs-Generaal, Mr. De Wijkerslooth, zal de prijs uitreiken.

De drie genomineerde projecten krijgen donderdagmiddag kort de gelegenheid zich aan de jury te presenteren. De genomineerde projecten zijn, Wessie, uw wijkinbreker, Veilig thuis in eigen huis en Protocol Gedragsregels in Zwembaden.

Het project Wessie, uw wijkinbreker is een inbraakpreventieproject uit Leiden, waarbij bewoners op een eenvoudige, ludieke wijze worden benaderd voor een persoonlijk preventieadvies. In het Alphense project Veilig thuis in eigen huis vergroten thuiswerkers de veiligheid van ouderen en hulpbehoevenden in en rond hun eigen woning. Het Protocol Gedragsregels in zwembaden voorziet in een effectieve aanpak van overlast in zwembaden.

Voorzitter van de jury, Mr. J.L. de Wijkerslooth, zal na de presentaties kort in beraad gaan met de overige juryleden, waarna de winnaar wordt bekendgemaakt. RPC Stichting Veilig Hollands Midden wil iedere twee jaar een Veiligheidsprijs uitreiken aan een goed project in de regio.

Leiden Wessie de wijninbreker


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×