EKO-bloembollen in Brahmspark

Vandaag vindt in het Brahmspark de feestelijke EKO-Bloembollen Plantdag plaats. Om 9.30 uur werd de plantdag geopend door de milieugedeputeerde van de provincie Zuid-Holland, mevrouw Huizer, de wethouder van Stedelijk Beheer en Wijkbeheer; de heer van der Sande en de voorzitter van de vakgroep biologische bloembollenteelt; de heer Hoogeveen. Het planten van de bloembollen wordt gedaan door leerlingen van basisschool Apollo en de Korte Vliet School. De dag staat in het teken van biologisch geteelde bloembollen en duurt tot ongeveer 11.00 uur.

De EKO-Bloembollen Plantdag is georganiseerd door de provincie Zuid-Holland en de gemeente Leiden. Na de opening werden de resultaten van de afzet van biologische bloembollen naar andere Zuid-Hollandse gemeenten bekend gemaakt.

De provincie Noord-Holland nam in 2000 het initiatief voor een plantdag ter promotie van biologisch geteelde bloembollen. Vorig jaar sloot de provincie Zuid-Holland zich hierbij aan. De provincies Noord-Holland en Zuid-Holland stimuleren al geruime tijd de biologische landbouw. Zij richten zich daarbij op samenwerking tussen alle partijen uit de keten van producent tot consument. Daartoe hebben beide provincies in november 2000 – samen met zestien invloedrijke partijen – een intentieverklaring ondertekend. De partijen hebben zich verenigd in de ‘Biologische Keten West’, het samenwerkingsverband dat de actiepunten moet uitwerken en daarnaast als informatiepunt wil dienen voor geïnteresseerden.

Via de EKO-Bloembollen Plantdag willen de provincies de consument laten kennismaken met biologische bloembollen, en daarmee met het bestaan van biologische sierteeltproducten. Op de website //www.biologischeketenwest.nl is meer informatie vinden over de verkooppunten van biologische bloembollen.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×