Val kabinet een feit; ook LPF ziet het niet meer zitten

Nederland gaat binnen drie maanden weer naar de stembus. Nadat vanmorgen het CDA en de VVD al het vertrouwen in het huidige kabinet hadden opgezegd, is nu ook de vanmorgen gekozen nieuwe partijleider van de LPF, Mat Herben, van mening dat het over en sluiten is met het huidige kabinet. Daarmee is de val van het kabinet een feit. CDA en VVD gaan er vanuit dat ze na de verkiezingen samen een meerderheid kunnen vormen en na een korte coalitievorming verder kunnen regeren op basis van het huidige regeerakkoord. Als dat lukt, kan ook de Leidse staatssecretaris Melanie Schultz haar baan houden. Het kabinet Balkenende heeft het 87 dagen volgehouden.

Het demissionaire kabinet zal de lopende zaken afhandelen tot de nieuwe verkiezingen. Het is de vraag hoe het in die tussenliggende periode met de LPF bewindslieden zal gaan. Vice-premier Bomhoff heeft zojuist zijn ontslag ingediend bij premier Balkenende, mogelijk volgt LPF-minister Heinsbroek dat voorbeeld. Of de overige LPF-bewindslieden dan nog (demissionair) kunnen aanblijven, is nog onduidelijk.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×