Miljoenenverlies voor Leids bedrijf

(ANP) Het Leidse vaccinbedrijf Crucell heeft in het derde kwartaal dit jaar 6,5 miljoen euro verlies geleden, een half miljoen meer dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. De omzet is afgenomen van 3,2 tot 2 miljoen euro. Dat maakte het bedrijf vanmorgen bekend.

De resultaten zijn ook slechter in vergelijking met het voorgaande kwartaal. Het verlies is 0,4 miljoen groter en de omzet 0,8 miljoen kleiner dan het tweede kwartaal van dit jaar. Het bedrijf verwacht winstgevend te worden als fabrikanten producten gaan maken met licenties op Crucells uitvindingen.

Crucell ontwikkelt vaccins, zoals tegen het gevreesde ebolavirus. Maandag meldde het bedrijf een productieovereenkomst te hebben gesloten met een Amerikaanse instituut, dat allergieën bestrijdt. Volgens Crucell stijgt de vraag naar vaccins door de dreiging van bioterrorisme. ,,Bovendien wordt de vraag naar effectieve vaccins gestimuleerd door de opkomst van ziekten in de VS, zoals het Westnijlvirus.

Overheids- en andere instanties hebben miljarden dollars beschikbaar gesteld voor de ontwikkeling van nieuwe, effectieve vaccins”, aldus het Leidse bedrijf in een toelichting.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×