Extreemrechtse band moet weg uit Leidse oefenruimte

De gezamenlijke fracties van GroenLinks, de PvdA, de Christen Unie, Leiden Weer Gezellig/de Groenen, Leefbaar Leiden, de SP en het CDA hebben een brief gestuurd aan het college waarin ze eisen dat de extreemrechtse band Brigade M uit het door de gemeente gesubsidieerde Muziekhuis 123 wordt gezet. De band waarin onder andere oud CD’86 voorman Mudde (uit Sassenheim) speelt, maakt al een jaar gebruik van de oefenruimte in het Muziekhuis.

Vorige week liet wethouder Pechtold weten de zaak eerst eens nader te willen bekijken en niet meteen “in een politiek correcte kramp te schieten”. De ondertekenaars reageren met verbazing op de uitspraken van Pechtold. “Het kan toch niet zo zijn dat de gemeente ruimte biedt aan de extreemrechtse band Brigade M, zodat zij kunnen oefenen op hun extreemrechtse teksten. M123 wordt gebruikt door kinderen die muziekles krijgen en door bands. Het is onverteerbaar dat in M123 kinderen en andere muziekliefhebbers in aanraking komen met het extreemrechtse gedachtegoed van Brigade M.”

De briefschrijvers, alle fracties met uitzondering van D66 en de VVD, willen dat de gemeente de huurovereenkomst met de band opzegt. “Het voeden van haat en verspreiden van racistisch gedachtegoed via een gesubsidieerde instelling kan niet de bedoeling zijn”.

Ook willen de partijen weten of er door de band geluidsopnames zijn gemaakt in het Muziekhuis en of er mogelijk nog andere extremistische groepen gebruik (kunnen) maken van de oefenruimtes.

Leiden brigadem Muziekhuis


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×