12 Kandidaten voor burgemeesterspost

Bij de Commissaris van de Koningin in de provincie Zuid-Holland hebben zich 12 kandidaten gemeld voor de post van burgemeester van Leiden. De 12 sollicitanten, onder wie één vrouw, zijn tussen 36 en 59 jaar oud. Zes sollicitanten zijn lid van de VVD, drie van de PvdA, één van D66, één van een lokale partij en één kandidaat zonder partijpolitieke achtergrond. Onder de kandidaten bevinden zich vier oud-burgemeesters en vier voormalig wethouders.

De komende tijd buigt de Commissaris van de Koningin zich over de sollicitaties. Op 17 oktober vergadert de vertrouwenscommissie over de voorselectie die Franssen hen dan voor zal leggen. Op 12 november kiest de gemeenteraad de twee overgebleven kandidaten die een maand later zullen opkomen in het referendum op 11 december, waarbij de inwoners van Leiden kunnen kiezen tussen deze twee kandidaten.

Leiden Verkiezing burgemeester Leiden 2003


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×