Leiden ruimt op, ook op 3 oktober

Dienst Milieu en Beheer van de gemeente Leiden deelt tijdens de 3 oktobermarkt tasjes met daarin vier vuilniszakken uit aan de marktkooplieden. De gemeente hoopt op deze manier dat er minder zwerfvuil op straat terechtkomt. Woensdagmiddag zal directeur Martinot van de dienst Milieu en Beheer de eerste zakken uitreiken aan de marktkramen die op de Blauwpoortsbrug staan.

Een van de grote trekpleisters is ieder jaar weer de gezellige markt die op 3 oktober gehouden wordt in de binnenstad van Leiden. “Na afloop van de markt blijft er vaak een hoop vuil op straat achter dat de stad een aanzienlijk minder feestelijk aanzicht geeft”, aldus de gemeente. De vier vuilniszakken maken het voor de marktkooplieden eenvoudig om hun vuil aan te bieden en voor Milieu en Beheer is het vuil een stuk makkelijker op te halen.

Het initiatief komt voort uit het project ‘Leiden ruimt op!’. Onderdeel van dit project dat van Leiden een schonere en mooiere stad wil maken, is het verder verbeteren en uitbreiden van het vele schoonmaakwerk dat de gemeente doet. Tegelijkertijd breidt de gemeente het toezicht op en de handhaving van de regels die vervuiling tegen gaan uit.

Leiden Leiden ruimt op


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×