Links Meneéééér den Tonkelaar, rechts burgemeester Lemstra. Foto: Chris de Waard.

Oefening koraalmuziek bij Concordia

Vanavond werd traditiegetrouw bij de Christelijke Muziekvereniging Concordia geoefend voor de koraalmuziek. Onder leiding van dirigent Wim de Ru zongen zo’n 80 Leidenaren hun kelen schor om op 3 oktober goed voor de dag te komen bij het zingen van de soms best lastige Oudhollandsche liederen.

Tot groot plezier van de 3 October Vereeniging, Concordia en alle meezingende Leidenaren gaf ook waarnemend burgemeester Lemstra acte de presence. De verwachtingen over de manier waarop hij de 3 oktoberfeesten luister zal bijzetten zijn hooggespannen. Met Alexander den Tonkelaar had hij alvast een onderonsje. “Eens kijken of ik hem wat kan ontfutselen”, aldus Lemstra die op 3 oktober bij het standbeeld van Van der Werf zal moeten reageren op de laatste historische 3 oktoberspeech die Den Tonkelaar zal houden.

Deze heeft, na 20 jaar speechen, zijn ontslag ingediend als ‘Redenaar van de 3 October Vereeniging’. Hij wil plaats maken voor jong bloed. Wie hem gaat opvolgen is nog niet bekend. Lemstra zal dit jaar voor het eerst en voor het laatst de Drie Oktoberfeesten bijwonen. In ieder geval als burgemeester, maar wie weet zien we hem volgend jaar wel terug als feestvierende gast van de 3 October Vereeniging.

Leiden 3 Oktober concordia


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×