Staatssecretaris opent vierde editie Kunstshot

LPF-Staatssecretaris van Cultuur, Cees van Leeuwen, heeft vanmorgen in de Leidse Schouwburg het startsein voor de vierde editie van het Leids CKV-festival Kunstshot gegeven. Aansluitend werd een workshop in Kunstcentrum Haagweg 4 bezocht. Tijdens Kunstshot zetten 15 culturele instellingen in Leiden de deuren open voor ruim 1450 scholieren uit het voortgezet onderwijs in Leiden en omgeving. Deze leerlingen, die het vak Culturele en Kunstzinnige Vorming (CKV-1) voor het eerst volgen, maken in kleine groepjes kennis met de Leidse culturele instellingen en het programma dat zij in de loop van het jaar aanbieden.

Voor het verplichte schoolvak CKV-1 wordt er van de leerlingen verwacht dat zij zelfstandig de weg weten te vinden naar theater, museum of concertzaal. Kunstshot geeft een antwoord op vragen als ‘hoe vind je de weg in het culturele woud?’, ‘Waar vind je achtergrondinformatie over de schrijver van dat toneelstuk?’ en ‘Hoe vind je informatie over die tentoonstelling of dat concert?’ Het programma bestaat uit drie blokken van ongeveer 45 minuten. De ruim 1450 scholieren van negen middelbare scholen worden ingedeeld in ruim 70 groepjes, die een zo gevarieerd mogelijk programma volgen bij de vijftien deelnemende instellingen. Zo krijgen ze steeds een museum/beeldende kunst blok, een blok met muziek en een blok theater/cabaret of film. Alle leerlingen ontvangen de Kunstwijzer, het programmaboekje dat tevens dienst doet als “spoorboekje” voor Cultureel Leiden. Hierin staan de adressen met nuttige informatie over websites, documentatiecentra en achtergrondinformatie.

Leiden kunstshot


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×