Het stadhuis van Buffalo City.

Delegatie uit Buffalo City in Leiden

Tot en met 27 september is een delegatie uit de Leidse zusterstad Buffalo City (Zuid-Afrika) op bezoek in Leiden. De driekoppige delegatie bezoekt Leiden in het kader van een trainingsprogramma van de VNG (Ver. Nederlandse Gemeenten, red). Nederlandse gemeenten delen via dit programma door middel van stages en adviezen hun kennis en ervaring met collega’s uit ontwikkelingslanden.

De deelnemers uit Buffalo City volgen in Leiden een trainingsprogramma over emancipatie. Het programma begint vrijdag met een ontvangst door burgemeester Lemstra en een rondleiding door het stadhuis. Het vervolgprogramma staat in het teken van verschillende emancipatiethema’s, bijvoorbeeld emancipatie en personeelsbeleid, bestrijding van geweld tegen vrouwen en kinderen, politieke besluitvorming en homo-emancipatie. Daarbij worden besprekingen met organisaties in Leiden gevoerd en worden er werkbezoeken afgelegd. De deelnemers aan het trainingsprogramma gaan samen met de Gemeente Leiden een langer durend project opzetten. Aan het eind van de week moet er een projectplan liggen. Het resultaat wordt gepresenteerd op de slotdag. Daarbij zijn ook andere Afrikaanse delegaties aanwezig die deze week bij hun zustergemeente op bezoek zijn. Het is de derde keer dat Leiden deelnemers ontvangt voor een trainingsprogramma over emancipatie. Dit heeft er onder andere toe geleid dat het onderwerp emancipatie binnen de gemeentelijke organisatie van Buffalo City op de agenda kwam te staan.

Leiden buffalo city homo stedenband


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×